vrijdag 6 april 2007

Paasdiner Italiaanse paaspasta met voorjaarsgroenten

Hier is een heerlijk traditioneel paasgerecht dat in Italië op eerste paasdag wordt gegeten .
Ook ik eet het met Pasen

Pasqualina( Italiaanse paaspasta met voorjaarsgroenten )

Ingrediënten
  • 3 vleestomaten
  • 1 kleine courgette
  • 1 sjalotje
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 gram magor (gorgonzola-roomkaas)
  • 300 gram tagliatelle
  • 4 eetlepels doperwtjes (vers of uit de diepvries)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte salieblaadjes
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 125 ml olijfolie
  • zout
  • peper
  • 10 blaadjes basilicum

Bereiden
Ontvel de tomaten en hak ze in stukjes. Snijd de courgette in kleine blokjes van een halve centimeter. Snipper het gepelde sjalotje. Haal de draden van de stengel bleekselderij. Snijd de stengel in dunne reepjes. Snijd de magor in dobbelsteentjes. Kook de tagliatelle in gezouten water beetgaar. Verwarm intussen de tomaat, courgette, doperwten, bleekselderij, knoflook uit de knijper met de salie en peterselie op een laag vuur in de olijfolie. De groenten mogen niet koken. Laat de tagliatelle uitlekken. Verdeel de pasta over de borden en schep de warme groenten er bovenop. Verdeel ook de magorblokjes over de borden en garneer met basilicumblaadjes. Strooi er tenslotte wat versgemalen peper over.

Geen opmerkingen: