zaterdag 7 april 2007

Paasdiner 2 :Tajin met kip, aardappelen, wortels en tomaat

Voor de eerste of tweede paasdag .Een heerlijk tajine gerecht.

Tajin met kip, aardappelen, wortels en tomaat
Ingredienten
  • 1 kip
  • 4 - 5 grote aardappelen
  • 2 vleestomaten
  • 4 wortels of 1 winterwortel
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Peterselie
  • 1 tl peper/paprikapoeder/kurkuma/
  • 1 kip bouillonblokje
  • 200 ml water
  • 2 el tomatenpuree
Bereiden
Snij de kip in stukken . Doe de olie in tajin en verhit hem Doe de kip in de tajin samen met de gesneden uien ( halve schijfjes) de kruiden, bouillonblokje, fijngemalen peterselie, fijngesnipperde knoflookteentjes, eventueel wat zout. Laat het even aanbraden alvorens je 200 ml water en de tomatenpuree er in doet Laat het sudderen.
Als het vlees bijna gaar is en de saus wat dikker is geworden, kun je de aardappelen en de wortels die je in schijven hebt gesneden erbij doen en rustig gaar laten stoven. De laatste minuten kun je de tomaten die je ook in schijven heb gesneden erbij doen, verder laten sudderen
Geef er Turks brood bij

Geen opmerkingen: