zaterdag 7 april 2007

Paas tussendoortjes

Een paar heerlijk paas tussendoortje
Courgette pasteitje
Ingredienten

  • 3 geraspe courgette
  • 1 gesneden ui
  • 4 gekookte eieren
  • 100 gr geraspe kaas
  • 1 pak filodeeg

Bereiden
Bak het fijn gesneden uitje in een ruime koekenpan.
Als deze bijna gaar is doe je de geraspte courgette bij.
Schep dit regelmatig om en laat goed mee bakken op hoog vuur.
Als het gaar is zet je het vuur uit en laat je de mengsel afkoelen voor een half uurtje.
Daarna doe je er peper en zout bij en doe je de geraspte ei en de geraspte kaas bij.
goed mengen en vullen in filo deeg op de volgende wijze.
1 vel filodeeg, knip deze door tweeen neem 1 vel en doe 1 eetlepel van de mengsel in het midden boven aan de vel.
Smeer de randen in met gesmolten boter. Sla het linker gedeelte over de mengsel, sla het rechterdeel over de mengslen. Smeer weer het lange stuk in met boter en rol naar je toe...niet rollen als een rolletje maar als rechthoek
Als je helemaal klaar bent smeer je alle pasteitjes van boven in met gesmolten boter en bak deze in de oven goud bruin..ongeveer op 180/200 graden

Churros (gefrituurde deegstengels)

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 150 gr bloem
  • 5 el olijfolie
  • 1 stukje citroenschil
  • 2 el suiker
  • zout
  • poedersuiker

Bereiden
Voorbereiden
In kom eieren loskloppen. Boven andere kom bloem zeven. In pan 150 ml water met olie, citroenschil, suiker en zout aan de kook brengen. Citroenschil verwijderen. Vuur laag zetten, bloem in een keer aan water in pan toevoegen en het geheel krachtig met houten lepel 1 a 2 minuten doorroeren tot deegbal ontstaat. Pan van vuur nemen en losgeklopte eieren beetje bij beetje krachtig erdoor roeren tot gelijkmatig en glanzend deeg ontstaat.
Bereiden
Frituurolie verhitten tot ca. 185 C. Deeg in spuitzak scheppen en in gedeelten slierten van ca. 10 cm in olie spuiten en ca. 4 minuten goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en flink bestrooien met poedersuiker. Churros serveren met dikke chocolademelk.ook lekker bij marokkaanse (zoete) thee

Geen opmerkingen: