woensdag 11 april 2007

Lo Mein met groente en warme tofu plakken

Me ijskast moet een beetje leeg . Je slaat met de Pasen altijd wat meer in dan gewoon. En om nu verse groenten aan de kliko toe te vertrouwen vind ik zonde
Hier een heerlijk slank gerecht

Lo Mein met groente en warme tofu plakken

Ingrediënten
  • 250 gr dunne mie
  • 2 el olie
  • 2 bosuitjes, in schuine stukje gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr courgette, in stukjes gesneden
  • 100 gr wortels, in stokjes gesneden
  • 350 gr broccoli roosjes
  • 200 gr fijn gehakte groene kool
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 el ketjap
  • ½ tl sesamolie
  • Versgemalen peper

Voor de warme tofuplakken
  • 300 g tofu
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 4 eetlepels sojasaus
Bereiden
Bereid de deegwaren volgens de aanwijzingen op de verpakking
Stoom de broccoli en de wortels 3 minuten Meng de ketjap en sesam olie met wat kook vocht van de broccoli in een kleine kom
Verhit 1 el olie in de wok .En fruit de bosuitjes en de knoflook. Voeg de courgette toe en laat het 3 min meebakken.Roer er een el kookvocht bij om de groente vochtig te houden
Voeg de kool toe en laat deze 1 minuut roerbakken. Doe de broccoli en de wortels erbij en laat ze 1 a 2 minuten meebakken tot ze beetgaar zijn. Schep de groente op een schaal en hou ze warm
Doe de groentebouillon en de ketjap mengsel in de wok. Breng het aan de kook en laat de saus minuten al roerend doorkoken en binden
Schep de mie door de saus en warm ze goed door. Doe de groenten terug in de wok en schep ze voorzichtig door de mie . Laat alles door warmen en maak het gerecht op smaak met peper

Warme tofu plakken
Snij de tofu in dunne plakjes (1/2 cm dik). Warm de olijfolie in de pan en voeg de sojasaus toe.
Voeg de tofu toe en bak de plakjes korstig. Serveer ze warm.

Geen opmerkingen: