dinsdag 3 april 2007

Bombay Curry

De curry van gisteren was heerlijk. Ik heb gelijk in me Indiaas kookboek “De vegetarische keuken van India “gezocht naar een curry die geheel van smaak verschild met die van gisteren. Veel kruiden dus alle smaken zijn aanwezig Voor 4-6 personen

Bombay Curry

Ingrediënten
  • 2 middelgrote aubergines
  • 3 grote aardappelen
  • 2 paprika's
  • Olie
  • 3 cm gember
  • 1 1/2 el zout
  • 1 1/2 tl geelwortelpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 1/2 tl mosterdzaadjes
  • 1 tl komijn
  • 2 tenen knoflook
  • 3/4 liter water
  • 4-5 stevige tomaten

Bereiden
Was de aubergine, snij er plakken van, zout deze aan beide kanten en zet ze een 1/2 uur weg in een vergiet. Druk het vocht eruit en snij er grote dobbelstenen van. Schil de aardappels en snij deze in blokjes. Snij de zaadjes uit de paprika en snij er stukjes van 4-4 cm van. Verhit de olie in een grote braadpan. Doe alle kruiderij, de fijngesneden gember en de uitgeperste knoflooktenen erin. Een paar minuten aanfruiten en dan de aubergine, aardappelen en paprika's in de pan doen. Goed omroeren, het deksel op de pan doen en 20-25 minuten laten stoven. Af en toe even in de pan roeren. Het deksel van de pan nemen en op een laag pitje nog 15 minuten laten doorsudderen. Even voor het opdienen de stukjes tomaat erbij doen. Geef er een zoete of verfijnd smakende rijst bij en diverse toekruiden in kleine bakjes.
Vanaf morgen ga ik voor het paasontbijt en diner recepten hier op zetten

Geen opmerkingen: