zondag 4 maart 2007

volkoren bolletjes

Gisteren hebt u kunnen genieten van de hamburgers. Ik had op eigen gemaakte volkoren bolletjes gelegd

Volkoren bolletjes
  • 140 ml melk
  • 140 ml water
  • 225 gr volkorenmeel. Plus extra voor het bestuiven
  • 225 gr bloem
  • 1 ½ tl zout
  • 2 tl poedersuiker
  • 1 tl instant gist
  • Melk voor het glazuren

Bereiden
Schenk melk en water is de broodvorm van BBM. Strooi beide meelsoorten er zo op dat ze het vocht geheel bedekken. Voeg suiker en zout in de hoeken van de broodvorm. Maak een kuiltje in het meel en strooi daar de gist in.Zet de machine op de deegstand .
Als het deeg is gekneed lig het het dan op een met meel bestoven oppervlak. Sla het voorzichtig door, verdeel het in 10 gelijke stukken en bedek die met ingevet cellofaan
Haal een van de deegklompjes onder het cellofaan vandaan, omvat het met holle handen en vorm een bolletje. Leg het de deegbal en rol het uit tot een platovaal van 10 x 7,5 cm
Herhaal dit tot alle klompjes gedaan zijn.
Leg de broodjes op een bakplaat en, bedek ze met ingevet cellofaan en laat ze 30 min of ze dat dubbele volume bereikt rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven intussen voor op 200 gr
Druk met wijs, middel en ringvinger in het midden van de broodjes aan om eventuele grote luchtbellen eruit te drukken te verspreiden. Bestrijk de bolletjes met melk en bestrooi ze met volkorenmeel
Bak ze in 15 - 20 min goudbruin Stort ze op een rooster en serveer ze warm .

Geen opmerkingen: