donderdag 8 maart 2007

Tomaten courgette canneloni

Vandaag weer eens een heerlijk vegetarisch Italiaans gerecht. Me recensie van het restaurant houdt u nog te goed .

Tomaten courgette canneloni

Ingrediënten voor 2 personen
  • 8 lasagnebladen
  • Zout en peper
  • 1 courgette
  • 2 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 el olijven
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 75 ml melk
  • 100 ml groentebouillon
  • 50 gr geraspte kaas

Bereiden
Week de lasagnebladen per portie in ca 4 min in kokend water met zout.Neem ze voorzichtig uit de pan en leg ze op een vochtige doek

Was de courgette en snij het in kleine blokjes .Pel de ui en snipper die en teentjes knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de hete olie. Voeg de courgette en de Italiaanse kruiden toe Voeg de tomaten en de het sap uit het blik toe en kook het ca 10 min op een laag vuur .Snij de olijven klein en voeg ze toe aan de saus .

Verhit de boter en laat de bloem zachtjes bruin worden. Voeg beetje bij beetje de melk en de groentebouillon toe. Laat deze bechamelsaus ca 5 min pruttelen. Breng het op smaak met zout en peper.

Giet telkens wat groentesaus op een lasagneblad en rol ze 1 voor 1 op. Leg de bladen voorzichtig in vuurvaste schaal. Verdeel de rest van de groentesaus, de bechamelsaus en de kaas over de lasagnebladen .Laat het geheel ca 35 min gratineren in een hete oven (200 gr C)

Geen opmerkingen: