vrijdag 9 maart 2007

Surinaams chinees restaurant “Wing Wang Wokkie”

Op verkiezingsavond gaan we altijd met een groep uit eten .Om daarna naar een verkiezingsfeest te gaan .We gingen altijd naar het suikertuintje . Maar deze keer zijn naar een ander restaurant gegaan Surinaams Chinees restaurant” Wing Wang Wokkie “ Burcht 3.Zaandam .
Het wel een duidelijke naam die niet gauw vergeet.
Alleen waar het wokkie op slaat daar ben ik nog niet achter . Misschien dat alles gewokt wordt maar dat is normaal in de Chinese keuken.
Het is een nette schone zaak .Van een kapstok hebben ze niet gehoord dus alle jassen gingen op de rugleuning. Misschien lag het aan mij maar het was daar zeer fris .Er stond ook zon airco aan met een luchtverser. De bediening was erg goed . Als plaats nam kwam er gelijk iemand bij je of je iets wou drinken .Alleen bij het uitserveren van de gerechten ging het een beetje mis .Op tafel en onder de glasplaten lag het menu .
  • 9 soorten soep waarvan 2 vegetarisch
  • 10 voorgerechten gevarieerd chinees en Surinaams
  • 7 roti gerechten 1 was vegetarisch
  • 10 Surinaamse gerechten waarvan jammer genoeg geen vegetarisch gerecht.
  • 12 Surinaams /chinees geroosterde gerechten
  • 9 gewone Chinese gerechten (tjap tjou, foe yong hai) waar ook de vegetarische varianten
  • 24 Chinese specialiteiten elke specialiteit heeft een vegetarische variant.
  • 22 specialiteiten van het restaurant
  • Bij elk gerecht staat een korte uitleg

Dus keuze genoeg .
Mijn keuze was Szechuan Tahoe , zoete chilisaus met tahoe met witte rijst..
De reepjes tahoe waren helaas niet krokant gebakken waardoor een beetje elastisch waren .De saus met de groente was erg goed .Je kon merken dat de saus niet uit een potje kwam Het werd ook apart geserveerd ..Wat meestal het geval is bij zon soort restaurant.

Iedereen die ik sprak was zeer tevreden over het eten .Alleen bij de Surinaamse gerechten werd alles op een bord geserveerd .Dat was een klein minpuntje

Ik geef dit restaurant een kleine 7. Het is zeker een bezoek waard of voor afhalen van de gerechten

1 opmerking:

Anoniem zei

hallo,

Na het lezen van uw recentie over Wing Wang Wokkie, ben ik wezen uitproberen daar. Ik sluit aan met uw mening. Ik heb daar heerlijk gegeten. Ik hou van Roti's en Moksie Meti. Ik heb voordat ik bij Wing Wang Wokkie wezen eten, andere Surinaams eethuizen geprobeerd o.a. op de gedempte gracht en op de Zuiddijk warung Eppie. Beide heb ik slechte ervaringen gehad. 1 is magnetron eten en andere was niet te eten.
Wing Wang Wokkie daarentegen was flink tegen mijn verwachting in ERG Goed. Anyway ik heb een goeie Surinaams eethuis gevonden. Ik dank u hierbij voor de goede tip.Justin Wattimuri