vrijdag 9 maart 2007

Ei met mosterdsaus en puree

Vandaag een slank gerecht
Ei met mosterdsaus en puree

Ingredienten
  • 2 middelgrote tomaten
  • Zout en witte peper
  • 1 kleine ui
  • ½ tl olie
  • 1 tl bloem
  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 1 tl mosterd
  • 2 el azijn
  • 30 gr aardappel vlokken
  • Bieslook

Bereiden
Was de tomaten en snijd ze in schijven voor de salade..Breng op smaak met zout en peper
Pel en snipper de ui. Fruit hem in de olie. Strooi er wat bloem en laat het bruineren. Voeg al roerend 100 ml water en 4 el melk en laat het geheel 5 min pruttelen..Breng het opsmaak met de mosterd en peper en zout.
Breng ongeveer 500 ml water met wat azijn en zout aan de kook..Breek het ei in grote lepel(opscheplepel) en laat het ei er voorzichtig inglijden. Laat het ca 5 min garen op een laag vuur .
Breng 6 el water met een snufje zout aan de kook .Neem de pan van het vuur .Giet de overige melk erbij en voeg al roerend de aardappelpureevlokken toe. Roer het 1 minuut stevig door
Was de bislook en snij(of knip) het fijn. Roer de bieslook door de puree. Haal het ei uit het water en laat met een schuimspaan en laat hem uitlekken .Doe alles apart op een bord en serveer er een salade bij samen met de tomaten.

Geen opmerkingen: