woensdag 7 maart 2007

Mijn tent is top

Mijn tent is top is een geweldig programma . Het laat zien hoe je een tent (restaurant) van af niks kan opbouwen . Mijn liefde voor het koken is daar op gebaseerd. Passie en gevoel.Ik heb alles in me leven gedaan. Maar me liefde ging altijd uit naar de horeca . Ik heb ook in de horeca gewerkt in het buitenland . Meer in het managent. Maar ik wist wel wat er speelde in de keuken en de bediening. Ik heb voor een van grootste wereldconcern van de wereld gewerkt. De Hilton hotels .Zo wel op de Nederlandse Antillen en in de USA .
Ik vind de grootste kanshebbers in dit programma Den Bosch en Leeuwwarden. Waarom om dat den Bosch een uitstraling heeft van een toptent. En Leeuwarden die een nieuw product zet bij de stugge Friezen .
Ik ben ook blij dat Rotterdam eruit legt dat waren twee tweedehands autoverkopers die het te hoog in hun bol hadden .Van we zetten een nieuw product in de markt en we openen twintig zaken . Nee, zet eerst je eigen zaak op poten en dan de rest! En dat product van hun is super fraude gevoelig . Met een cocktailprikker af rekenen . Zo draai je nooit winst. Als ik naar mezelf kijk eet ik me rond en geef 5 cocktails prikkers af.

Amsterdam vind ik leuk maar een achterhaalt concept . Een brasserie is leuk . Maar een grand café is leuker .Als een brasserie opzet moet de uitstraling hebben maar vooral chiquer dan de rest.En dat mis ik bij deze zaak . En een soort gezelligheid die in de jaren 50 had . Een goed voorbeeld is Café Bern op de Nieuwmarkt in Amsterdam . Ik weet niet of het nog zit .

Zelf zou ik een soort Leto willen op zetten . Dat was een top tent . Picknick tafels en banken in de zaak .En iedereen moest plaats nemen naast elkaar . En maar keuze uit 5 menu’s . Het duurste koste toen 25 gulden en het goedkoopste 10 gulden . Maar de tent ging om 4 uur open en om 10 uur dicht en het zat elke dag vol. Je kreeg een placemat en het bestek .En moest zelf maar uitzoeken hoe het lag . Een wereld zaak in mijn ogen . En er kwam van alles van yup tot student en wereldberoemd in Amsterdam. Vanavond ga ik eten ik Wokkie’s wok palace en zal eruit gebreid verslag van doen

3 opmerkingen:

aranka zei

Ha Robert, voor welke vestiging heb je gewerkt? Curacao toevallig? En in welke tijd? Mijn man is daar ook een tijd manager geweest.

Oh ja, en dat Wing wang wokkie: dat is de titel van een oud kinderliedje

grtj

Robert zei

Ik heb in Curacao gewerkt.In 1991 tot 1992 en toen naar LA en San Friso.Op Curacao heerlijke tijd gehad.Veel geleerd.Zou het zo overdoen :)

Anoniem zei

ach ja, 1991, toen kon je nog leuk flaneren langs de Boogjes :-)

btw: cafe Bern bestaat nog steeds. Is vooral gespecialiseerd in kaasfondue.