dinsdag 6 maart 2007

Surinaamse nasi

Hoe snel staat een maaltijd op tafel.? Ik heb vanavond gered in iets meer dan 20 minuten .
Door dat nu een drukke tijd is Heb ik tot morgen niet zo veel tijd om te koken . Het is rennen en vliegen .Vanmiddag las ik een leuk stukje over “Niet te eten “. Ging over Nasi ik denk dat kan ook wel even maken .Een kennis van me bleef ook eten en die geen vegetariër zoals ik .Dus even snel kippenboutjes gehaald .
Hier komt recept van een snelle Surinaamse nasi

Surinaamse nasi
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 preien
  • 1 zakje kruiden voor nasi
  • ¼ blokje trassi
  • 1 el ketjap manis
  • 100 ml water voor het wellen van de kruiden
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr rijst
  • 2 eieren
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen . Pel een ui en snij hem klein. Maak de prei schoon en snij hem in kleine ringen. Fruit de ui ,strooi de kerrie eroverheen laat het knoflookje mee fruiten . Doe dan de preiringen erin .Wok het even op een hoog vuur 2 min en laat dan even stoven met de trassi. Wel ondertussen de kruiden.. Roer de rijst erdoor heen samen met de gewelde kruiden .Roer de ketjap erdoor heen .Laat het even lekker doorwarmen op een laag vuur
Bak 2 eieren en leg die op een bord. Serveer de nasi in een kom en strooi er wat gebakken uitjes overheen en geef er borrelkroepoek bij

1 opmerking:

Jacq zei

Hoi Robert,
Leuk om al die vegetarische recepten van je te lezen. Als al jarenlange vegetarier is het altijd leuk om weer een gelijkgestemde tegen te komen. Maarre... kroepoek en trassie zijn natuurlijk geen vegetarische ingredienten, even ter info.
Groetjes en blijf lekker schrijven.