maandag 19 maart 2007

Pilav uit de tajin

Na al het pasta geweld van de week nu maar eens wat anders .Maar ik blijf in het mediterraan gebied Nu eens een Turks gerecht. Pilav .Er zijn mensen die zeggen dat uit Marokko of Griekenland komt .Er bestaan zelfs pilav gerechten met boerenkool zag ik toen ik wou kijken waar het vandaan komt. Dat lijkt echt niet lekker.
Ik heb een heerlijke pilav gemaakt voor u met veel smaken en geuren .

Pilav uit de tajin
(kan ook in de wok)
Ingrediënten
  • 1 ui,
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 250 g langkorrelige rijst
  • 50 g rozijnen
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 blikje maïs (335 g)
  • 100 g doperwten (diepvries of een klein blikje)
  • 200 g cashewnoten
  • 50 g zwarte olijven
  • verse peterselie.

Bereiden
Snipper de ui en knoflook. Snij de abrikoos in stukjes. Bak in de olijfolie de ui en knoflook, samen met het gebroken kaneelstokje. Voeg het laurierblad en de kruidnagels (pin de kruidnagel vast op laurierblad met een tandenstoker)toe en bak dit mengsel totdat de ui glazig begint te worden. Strooi er dan de rijst bij en bak die even mee onder voortdurend omscheppen. Voeg dan de abrikozen toe en breng het geheel op smaak met peper en eventueel wat zout. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg de deksel op de tajin (wok) en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Laat de maïs uitlekken. Schep na de 10 minuten de maïs, doperwten, noten en olijven op de rijst. Laat het met het deksel op de wok nogmaals 5-10 minuten koken. De pilav is klaar als alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Bestrooi voor het serveren met de peterselie en serveer met een groene salade.

Geen opmerkingen: