dinsdag 20 maart 2007

Olifant beerenburg

Het Zaanse genootschap der berenburger was gisteren weer bij elkaar. Een van de leden had een nieuwe beerenburg meegenomen .Olifant beerenburg. Misschien is deze al een tijd op de markt .Het genootschap had nog het nooit gezien.
Het is ook voor een beerenburg een ongebruikelijke fles .Vierkant. De beerenburg komt ook niet uit Friesland maar uit Schiedam.Hij is gedistilleerd volgens traditioneel Fries recept. Alleen de beste kruidenmelange, op smaak gemaakt gerijpt in een Keulse pot, zijn goed genoeg voor deze klassieker zegt deze wervende tekst op het etiket,
De originele beerenburg glaasje werden gevuld .Er werd aan geroken, aan genipt.En een oordeel geveld bij het eerste lege glas.
Het smaakte bij de eerste slok naar hoestdrank en daarna ging het wel. U kent wel misschien uit u jeugd .De flessen van Natterman hoestdrank. Waar je bij de eerste slok even zat te grillen en daarna ging het wel Alleen dit gevoel was erbij het tweede glas nog .Je zou denken ik ben het nu wel gewend Ook bij het derde glas was dit gevoel er nog .

Beerenburg hoort zoals wij van het genootschap drinkt .Bij het eerste glas even wennen En bij het tweede glas moet het lekker zijn .Maar deze was na de vierde nog van een hoestdrankje kwaliteit.
Nee, deze Olifant beerenburg was ruim onder de maat bij het genootschap.
De eindconclusie is dat het een kleine 5 krijgt

Op 1 staat bij het genootschap nog steeds de Weduwe Joustra
Op een gedeelde 2e plaats Sonnema en Boomstra

Geen opmerkingen: