Bleekselderij staat vooral bekend als saladegroente, maar koken, stoven en bakken kan ook. Deze groente komt vooral uit eigen land, maar wordt ook aangevoerd uit onder andere België, Spanje en Frankrijk. Bleekselderij is een nitraatrijke groente.
In de koelkast kan bleekselderij ongeveer een week worden bewaard. Daarom de hele week recepten met dit ingrediënt. Want weg gooien is zonde
Vanavond een stoofpot uit Peru .
Peruviaanse stoofpot
Ingrediënten
- 1 grote rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el olie
- 1 stengel bleekselderij
- 1 wortel
- 1 paprika (kleur naar keuze)
- 1 courgette
- 250 gr tomaten
- 250 ml water of bouillon
- 2 tl gemalen komijn
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl gemalen koriander
- Beetje cayennepeper
- 1 tl oregano.
Bereiden
Snipper de ui en knoflook en snij de bleekselderij, wortel, paprika, courgette en de tomaten in stukjes. Bak de ui met de knoflook in de olie ca. 5 minuten op een middelmatig vuur. Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak onder regelmatig roeren nog 5 minuten. Voeg nu de paprika, courgette, tomaten en het water of de bouillon toe, evenals de kruiden. Breng aan de kook en laat deze, afgedekt 10-15 minuten zachtjes pruttelen totdat de groenten gaar zijn. Bestrooi eventueel voor het serveren met verse koriander en geraspte kaas. Serveer met rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten