woensdag 28 maart 2007

Eiermie met wokgroenten en knapperige tofu

Na het risotto avontuur van gisteren .Toch maar terug gekeerd naar de verse groente .Nou ja de groente komen ook uit een pakje Namelijk Chinese wokgroenten .

Eiermie met wokgroenten en knapperige tofu

Ingrediënten
  • Eiermie (amoy wokexpress)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje Chinese wokgroenten
  • ½ blok tofu
  • 2 el olie
  • 1 el kerrie

Bereiden
Snij het blok tofu door de helft. Snij er reepjes van ca 1 cm dik van .Maak een marinade van 1 el olie en de kerrie Roer de tofu daar door heen En laat het staan tot je gaat koken (ca 1 uur )
Pel en snipper de ui en de knoflook. Doe de resterende olie in een wok. Fruit de ui en de knoflook. Doe de Chinese wokgroenten erbij en wok 3 min op een hoog vuur Temper het vuur en laat nog 3 min sudderen .Doe de mie door de groenten En laat het even doorwarmen.
Bak in een pan met een dikke bodem de tofu knapperig op een middelmatig vuur .Regelmatig keren.
Serveer de mie en de groenten in kom en de tofu apart.
Ganeer het met kleine kroepoek

Geen opmerkingen: