Vandaag heb ik een heerlijk visrecept. Zoals als gewend van mij bent goedkoop en snel In 30 min staat dit gerecht op tafel
Vispotje
- 250 g zilvervliesrijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 pak koolvisfilet (400 g, diepvries)
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 eetlepels zonnebloempitten (zakje a 65 g)
- 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngesneden
Bereiden.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de bevroren koolvis toe en bak hem 1 minuut mee. Doe de reepjes paprika en de tomatenblokjes erbij. Breng het stoofpotje zachtjes tegen de kook aan en laat het afgedekt op laag vuur 20 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan 2-3 minuten. Laat ze even afkoelen en roer ze door de rijst. Verdeel de rijst over vier borden en schep het visstoofpotje erbij. Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten