zaterdag 17 februari 2007

Broccoli crème soep met citroengras

Vandaag eens een soepdag Geen wintersoep maar een beetje een Aziatische soep met een Mediterraans tintje. Eigenlijk een wereldkeuken gerecht Ik voel een griepje opkomen en dat kan niet. Maandag heb ik me verjaarfeest. Dus kan ik niet ziek worden .Ik denk dat morgen al begin met de hapjes maken Dus vandaag een soepje met veel vitamine er in .

Broccoli crème soep met citroengras

Ingrediënten
  • 1 fijngesneden middelgrote ui
  • 1 el plantaardige boter
  • 600-600 g broccolistelen
  • 1 tl gedroogd citroengras (toko)
  • 500 ml groentenbouillon
  • 1 el sojasaus
  • ½ Teentje uitgeperste knoflook
  • ¼ Bosje dille
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje cayennepeper
  • 200 ml crème fraîche of soya-cuisine (natuurvoedingswinkel)
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 pakje bladerdeeg

Bereiden
Maak de broccoli schoon en kook hem in 2 dl water in ca. 8 minuten bijna gaar Bak de ui in de boter glazig (maar niet bruin). Snij de broccolistelen in dunne plakjes( en voeg die met het citroengras aan de ui toe. Stoof het geheel circa 10 minuten op een laag vuur met het deksel op de pan. Voeg de groentebouillon, sojasaus en knoflook toe, breng aan de kook en laat circa 10 minuten doorkoken. Voeg dille, nootmuskaat en cayennepeper toe. Pureer de soep (bijvoorbeeld met een staafmixer) tot er een gladde massa ontstaat. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Giet de soep door een fijne zeef over in een schone pan. Verdeel de soep in vuurvaste soepkommen. Verdeel de broccoli roosjes over de kommen.Vouw een plakje bladerdeeg over de soepkom.Zet de soepkommen in het midden van de oven en bak het bladerdeeg in 25 min bruin en gaar .

Geen opmerkingen: