maandag 19 februari 2007

Super ravioli

Vandaag is mijn verjaardag en omdat ik gek ben van Pasta heb ik dit menu samengesteld .De pasta is vers .Die heb ik met me pastamachine gemaakt. Voor de mensen die er geen hebben .Heb ik bij het bereiden hoe je met de hand doet.

Super ravioli
Tagliatelle met vispotje

Super ravioli

Ingrediënten
Voor de pasta:
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 theel. olijfolie
  • snufje zout
  • Voor de vulling:
  • 250 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram boter
  • 1 theel. oregano
  • 1 ei
  • 2 eetl. versgemalen Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. fijngeknipte bieslook

Bereiden :
Zorg voor een schoon werkoppervlak. Strooi de bloem door een zeef op het werkoppervlak. Maak in het midden van de bloem een kuil en breek hierin de eieren. Giet de olijfolie in het kuiltje. Gebruik een vork om vanuit het midden de bloem en eieren te mengen. Kneed vervolgens het kruimelige mengsel met de handen tot een samenhangende deegbal. Mocht het deeg te droog zijn, voeg dan een klein beetje – ongeveer 1 eetlepel – water toe. Druk de bal plat en duw het deeg met de hand van voren naar achteren. Draai het deeg een kwart slag en duw opnieuw. Het deeg moet ongeveer 10 minuten met de hand worden gedraaid en gekneed. Verpak de bal deeg in huishoudfolie en laat hem minstens een uur op een koele plaats rusten.

De vulling
Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Pers de schoongemaakte knoflook. Rol het deeg op een met bloem bestoven plaats uit tot een zoveel mogelijk vierkante lap van 2 mm dik. Snijd deze lap in vierkanten van ca. 8-10 vierkante cm. Zorg voor een even aantal vierkanten. Smelt de boter in een koekenpan en bak de plakjes champignons snel knapperig en lichtbruin. Hak de plakjes in kleine stukjes en doe ze in een kom. Roer de oregano, een losgeklopt ei, de knoflook en de kaas door de champignons. Leg op de helft van het aantal deegvierkanten een bergje van deze champignonvulling. Bestrijk de randen met water. Leg er een tweede vierkant bovenop en druk de randen van beide vierkanten goed op elkaar. Kook enkele ravioli tegelijk in gezouten water in enkele minuten gaar. Schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit het water op de borden. Besprenkel deze ravioli met een beetje olijfolie (extra vierge) of gesmolten boter. Bestrooi ze met versgemalen peper en/of fijngeknipte bieslook.

Voor het recept van het vispotje
kook de Tagliatelle beet gaar.
Voeg alleen 1 eetl maïzena voor het indikken van de saus .

Geen opmerkingen: