Dum Sum
Ingrediënten
- 1/2 el olie
- 30 gr shii-take
- 250 gr gehakt
- 50 gr fijn gehakte ham
- 2 el fijn gehakte lente ui
- 1 tl sambal
- 2 el fijngehakte koriander
- 1 blaadje djeroek poeroet (citroenblad).
- zout
Bereiden
Roerbak in de olie de shii-take 2 minuten. Laat de shii-take iets afkoelen en meng ze met het gehakt, de rauwe ham, lente-ui, zout, sambal en de koriander. Verdeel de vulling over 10 wontonvelletjes (10 X 10 cm). Knijp de dim sum goed dicht. Breng in een wok het water met het blaadje djeroek poeroet aan de kook. Het citroenblad geeft een subtiele citroensmaak aan de dim sum, die u op het stoomrek legt en in circa 10 minuten gaar stoomt.
Nasibuideltjes
Ingrediënten
- 100 gr gekookte witte rijst
- 1 zakje nasikruiden
- 1 handje doperwten
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 geraspte wortel
- 1 pakje bladerdeeg
- zout peper sambal
Bereiden
Kook de rijst met wat zout gaar. Bak een gesnipperde ui, een paprika in stukjes, geraspte wortel en de doperwtjes mee. Voeg de nasikruiden en een half glaasje water toe. Dan de rijst erdoor scheppen en op smaak brengen met zout, peper en sambal. Laat het afkoelen.
Neem een plakje bladerdeeg en leg wat van de vulling in het midden. Druk de punten tegen elkaar en breng ze naar het midden. Plak het vast aan het deeg en druk goed aan. Zorg dat al de vulling bedekt is .Bestrijk met eidooier en bak ze op 220 graden in 15-20 minuten goudbruin. Lekker met chilisaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten