Gestoomde andijvierolletjes met shii-takes en tofu in pindasaus
Ingrediënten
- 250 g zilvervliesrijst (pak a 400 g, biologisch)
- 1 pak tofu naturel (375 g, biologisch)
- 1 ui (zak a 750 g, biologisch)
- 3 eetlepels zonnebloemolie (fles a 1 liter, biologisch)
- 1/2 pot pindakaas (a 350 g, biologisch)
- 250 ml halfvolle melk (pak a 1 liter, biologisch)
- 1 krop andijvie (middelgroot)
- 200 g shii-takes (paddestoelen) of Paddenstoelenmelange
- 4 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 1 eetlepel droge sherry of rijstwijn
- (zee)zout
- (versgemalen) peper
Bereiden
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing. Tofu in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui en tofu ca. 3 minuten bakken. Flink bestrooien met zout en peper. In steelpan pindakaas en melk verwarmen. Roeren tot smeuïge pindasaus ontstaat. Tofu door pindasaus scheppen.
Krop andijvie in zijn geheel in ruim water wassen en goed droog slaan of even door de sla centrifuge . Bladeren losmaken en stugge steelaanzet wegsnijden. Op aanrecht 8 stapeltjes van elk 3-4 andijviebladeren maken. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden. In wok helft van olie verhitten en shii-takes op hoog vuur al omscheppend bruinbakken. Afblussen met sherry, op smaak brengen met zout en peper. Shii-takes op andijviestapeltjes leggen, bladeren losjes oprollen. Rolletjes in stoommandje of op bord leggen.Mocht de rolletjes steeds los laten doe er dan een cocktail prikker door Rest van olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper.
Stoomrekje of stoommandje in wok plaatsen. Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen. Stoommandje of bord op rekje plaatsen en deksel op wok leggen. Andijvierolletjes in 10-15 minuten beetgaar stomen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten