donderdag 22 februari 2007

Gado gado met groenteballetjes

Als je op Internet gaat zoeken naar het recept van Gado Gado dan kom je honderden verschillende recepten tegen . Gado Gado betekend in het Indonesisch verschilde groenten.Tofu is een van hoofd bestanddelen . Je kunt het van alles maken . !/3 deel sperziebonen 1/3 kool of bloemkool. .Dit is de simpelste .Ik heb wat kleurige gemaakt met verschillende groenten .

Gado Gado Robert .

Ingrediënten
  • 2 middelgrote aardappels
  • 150 gram tahoe en/of tempeh
  • Pindasaus
  • 1 zak Oosterse roerbakgroenten (à 400 g)
  • 100 gr sperziebonen
  • 200 gr zilvervlies rijst

Bereiden
Kook de aardappels gaar en snij ze in plakjes. Kook ook de sperziebonen beet gaar. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de tofu ca. 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak deze ca. 3 minuten op hoog vuur.
Verwarm intussen in een steelpan de satésaus op zacht vuur.
Verdeel aardappels over 2 borden en schik de groenten er om heen .Schenk de pindasaus er overheen .Schik hierom heen de groenteballetjes.
Serveer atjar tjampoer en kroepoek bij het gerecht.Strooi er nog wat gebakken uitjes er overheen

Geen opmerkingen: