Zoals wat ik gisteren beloofde met verse ingrediënten.
Vegetarische andijviestamppot
Ingredienten
- 1 kg aardappels (kruimig)
- 1 ui
- 1 bakje kastanje champignons(250 gr)
- 50 g boter
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 schaaltjes Tivall balletjes (a 210 g)
- 250 ml melk
- 1 verse andijvie (400 g)
- zout en peper
Aardappels schillen, wassen, in kleine stukken snijden en in 20 min. gaar koken. Ui pellen en snipperen. Champignons in plakjes snijden. In braadpan boter verhitten. Ui en kerriepoeder 3 min. fruiten. Balletjes toevoegen en 3 min. meebakken. Champignons toevoegen en 5 min. bakken. Melk verwarmen. Van aardappels met melk puree maken. Wil je het sneller op tafel hebben gebruik dan een pakje puree .Andijvie snijden en erdoor roeren en goed doorwarmen. Stamppot met zout en peper op smaak brengen en met balletjes en champignons serveren.
Tip
Wil je het iets lekkerder hebben Doe de stampot in een ovenschaal Strooi er kaas over en schotel onder grill in 3 min. gratineren.
Heerlijk met dit herfst/winter weer
2 opmerkingen:
Ziet er lekker uit, Robert, evenals je pestobrood! Jouw andijvierecept zal ik ook eens maken, eventueel met gehaktballetjes. Want wij zijn niet vegetarisch, maar je kunt alle recepten natuurlijk aanpassen, zoals je wilt!
leuk recepet VAN DE ALBERT-HEIN
Een reactie posten