dinsdag 27 februari 2007

Gemarmerd PestoBrood

Door de kant en klare pesto is dit brood in een wip te maken .

Gemarmerd PestoBrood
Ingrediënten

  • 140 ml melk
  • 150 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 450 gr bloem
  • 1 ½ tl kristalsuiker
  • 1 ½ tl zout
  • 1 ½ instandgist
  • 100 gr groene pesto

Voor de afwerking
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl grof zeezout

Bereiden
Haal de melk 30 min voor gebruik uit de ijskast en laat het op kamertemperatuur komen. Schenk water, melk en olie in een grote kom Door daar de bloem boven op dat deze de vloeistof volledig bedekt. Doe dan de suiker en zout erbij en kneed dit even door . Maar een kuiltje en doe daar de gist in .Kneed het geheel door toe een mooi deeg .
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap die even groot als een brood bakblik.
Laat het een paar minuten rusten .Smeer de pestosaus over de lap maar laat 2 cm vrij aan een lange kant.
Vet een bakblik in met olie . Rol het deeg op en lig het met de naad naar onderen in het bakblik.
Dek het bakblik af met folie en laat ca 45 minuten rijzen op een warme plek. Of tot het volume is verdubbeld . Verwarm de oven ondertussen op 220 gr C.
Verwijder het cellofaan en bestrijk het deeg met olijf olie .Snij en met een scherp mes schuine strepen in. En doe dit tegenovergesteld ook.
Bak het brood 25 -30 minuten goudbruin en dat hol klinkt als je op de onderkant tikt .
Laat het op een rooster afkoelen .

Geen opmerkingen: