woensdag 28 februari 2007

Lekkerbek met zoetzure ananassaus

Vandaag heb ik niet zo een zin om echt een uur achter het fornuis te staan .Ik zat te denken aan Fish en chips. In het gewoon Nederlands patat met een lekkerbekje .
Het wel zo iets geworden .Onder het wachten van dat de vis warm is en de krieltjes gebakken zijn even gauw een sausje maken .
Sonja zal wel in een stuip trekken maar IK doe niet aan het bakkerdieet. Als je gezond eet en beweegt ken je elke dag een SAS dag hebben .

Lekkerbek met zoetzure ananassaus

Ingredienten
  • 4 lekkerbekjes
  • 1 grote ui
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 3 eetlepels olie
  • 1 blikje (ca. 400 g) ananasstukjes
  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 pak mini krieltjes

Bereiden
Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze in de oven onafgedekt in ca. 15 minuten warm worden. (Of leg ze in een ruime koekenpan - met antiaanbaklaag - en laat ze op een laag vuur warm worden. Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!)

Maak ondertussen de saus:
Pel de ui en snijd deze in 12 dunne partjes. Snijd de lente-uitjes (ook het groen) diagonaal in stukjes van 3 centimeter. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de partjes ui 5 minuten op een laag vuur. Voeg de lente-uitjes toe en bak ze 2 minuten mee.
Voeg de ananas met het sap uit het blikje, de chilisaus, de azijn en de ketjap toe en breng het geheel aan de kook.
Roer van de maïzena met 2 eetlepels koud water een papje zonder klontjes en voeg dit al roerend aan de pan toe. Laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Geregeld roeren.
Bak de krieltje mooi goud bruin in een pan met een kontje boter en olie .
Leg de lekkerbekjes op 4 warme borden en schep de saus ernaast.Doe de krieltjes erbij .
Lekker met doperwten .

Geen opmerkingen: