Kip in groente hachee
Ingrediënten
- 150 gr spekblokjes
- 1 ui
- 1 dunne prei
- 1 winterwortel
- 250 gr champignons
- 0.5 el citroensap
- 2 kippenbouten
- 1.5 tl tijm
- 3 el olijfolie +klontje boter
- 1 laurierblaadje
- 1 el bloem
- 1 el natuurazijn
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper
Ui pellen en snipperen. Van prei lelijk blad verwijderen. In smalle ringen snijden. Wortel schrapen en wassen en in dunne plakjes snijden, knoflook snipperen, champignon wassen, grote halveren. Besprenkelen met citroensap.
Het dijstuk eraf snijden .Kip in wrijven met zout en peper. In tajin olie verhitten. Kip rondom in 10 min goudbruin bakken. Kip uit de pan nemen. Aan braadvet toevoegen: spek, ui, prei, wortel, knoflook, champignons en laurier blad 5 min zachtjes bakken. Bloem door uimengsel roeren. Al roerend scheutje voor scheutje 1 dl water toevoegen tot er een licht gebonden saus ontstaat. Azijn erdoor roeren. Kip terug doen in de tajin in nog eens 20 minuten gaarstoven met deksel er op. Dan blijven de geuren behouden. Laurier blaadje verwijderen . Lekker met rijst
Geen opmerkingen:
Een reactie posten