dinsdag 13 februari 2007

Tjap tjoi

Ik had nog rijst over van gisteren .Dus maar eens kijken wat we er bij kunnen fabriceren . Iets lichts wat gisteren had ik beetje last van buik. Het was zo lekker dat ik twee had opgeschept. Ik dacht moet maar een Indonesisch recept worden .En de wokgroenten waren in de aanbieding.

Tjap tjoi

Ingrediënten
  • 2 el olie
  • 175 g Quorn in stukjes
  • 200 g tofu fijngehakt
  • 400 g voorgesneden Chinese groenten
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 2 tl maïzena
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 blikje champignons afgegoten
  • 1 el sojasaus.

Bereiden
Verhit de olie in een wok en bak daarin de Quorn en de tofu fijngehakt. Haal uit de pan en zet apart. Roerbak nu de Chinese groenten en de knoflook drie minuten. Voeg bouillon, sojasaus, maïzena en gemberpoeder toe en roerbak tot de saus indikt. Voeg de Quorn, de tofu fijngehakt en de groenten toe en bak 3 minuten. Serveer met rijst of mie.

Geen opmerkingen: