woensdag 14 februari 2007

Pasta met een saus met groene groenten

Vandaag eens geen rijst. En aardappelen is hier een beetje uit den bozen. En pasta is hier samen met rijst of noedels favoriet. Ik heb eens in me voorraad kast en de groentenla gekeken . En zag dat alleen geen crème fraîche in huis had .Dus door de regen naar de winkel. Ik heb dit recept samengesteld op basis wat er op moest en in huis had .Het is weer een heerlijk vegetarisch gerecht geworden.

Pasta met een saus met groene groenten

Ingrediënten
  • 300 g volkoren penne (of andere volkoren pasta)
  • 300 g tuinerwten (diepvries of uit een blikje)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 125 ml crème fraîche (halfvet)
  • 100 g kaas 30+, geraspt
  • 1/2 zakje verse basilicum (a 30 g), fijngesneden
  • 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
Bereiden
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de helft van de erwten de laatste 2 minuten meekoken. Giet de pasta en erwten samen af. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de courgette en de knoflook 4-5 minuten. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Voeg de rest van de erwten toe en laat deze al omscheppend in 4-5 minuten ontdooien. Voeg de crème fraîche toe en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta met de erwten over vier borden en schenk de groene saus erover. Bestrooi met de geraspte kaas en pijnboompitten en serveer direct.

Geen opmerkingen: