donderdag 1 februari 2007

Sambal goreng Ikan

Ik ben gek op Indonesisch eten .Nu ik weer een beetje rust heb dacht ik ga weer eens lekker een Indonesische gerecht maken. Lekker iets met vis . Dus eens in de vriezer gekeken wat er nog lag . Koolvisfiles heel geschikt op te stoven .In me voorraad kasje lag nog en Boemboe zakje .Sambal goreng . Boemboes zijn natte kruidenmengsels die in Indonesië worden gebruikt voor diverse gerechten.
Dus hier een beetje pittig gerecht

Sambal goreng Ikan
Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 Boemboe Sambal Goreng (toko Lien )
  • 400 gr koolvis
  • 200 ml water
  • 2 el olie

Bereiding
Pel de ui en snipper hem. Fruit de ui en doe de Boemboe er bij. Fruit deze heel even .Schenk het water er bij.Leg de koolvisfilets er in .Draai het vuur laag .Deksel op de pan en laat ongeveer 15 min stoven .Roer af en toe door het gerecht.

Serveer het met Nasi of witte rijst Doe er wat Atjar bij

Geen opmerkingen: