vrijdag 2 februari 2007

Kikkererwtenschotel met vegetarische shoarmareepjes

Het is weer bijna weekend .Dus dan eten wij makkelijk eten vooral om dat we weer naar een borrel moeten Maar het moet wel voedzaam wezen . Ik heb al een hele tijd trek in shoarma. Ik mag geen vlees hebben en toen me oog viel op vegetarische shoarmareepjes dacht ik ga dit eens maken .

Kikkererwtenschotel met vegetarische shoarmareepjes

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 schaal vegetarische shoarmareepjes (ca. 400 g)
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 1/2 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blik kikkererwten (200 g), uitgelekt
  • 1 pak shoarmabroodjes (6 stuks)
  • 100 ml volle yoghurt, op kamertemperatuur
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika, in zeer dunne reepjes


Bereiden
In wok olie verhitten en shoarmareepjes hierin 5 min. roerbakken. Ui door vleesreepjes scheppen en 5 min. meebakken. Tomaat en kikkererwten toevoegen en geheel nog 3-4 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Shoarmabroodjes in broodrooster (of onder ovengrill) lichtbruin roosteren. Yoghurt op smaak brengen met knoflook ,zout en peper... Broodjes vullen met kikkererwtenschotel. Yoghurt erop scheppen en garneren met rauwe paprikareepjes De rest op het bord scheppen

Geen opmerkingen: