zaterdag 3 februari 2007

Bladen

Bladen
Ik ga elke maand de recepten bladen van de winkels waar ik kom beoordelen
Ik ben uit medische problematiek Semi vegetariër .Dat wil zeg ik mag geen rund en varkensvlees .Maar wel kip mits hij biologisch is en geen plofkip is en vis
Leest u wel eens die bladen van Markant en Appie Gein .Er staan veel recepten in .Eerst een al gehele indruk.
Als ik het vergelijk met vegetarische recepten dan valt het me op dat bij Allerhande van AH er meer vegetarische gerechten in staan .
Ik heb even geturf
Bij de Boodschappen 6 stuks waarvan 3 een dessert zijn
Bij de Allerhande 7 stuks
Alle gerechte zijn tegenwoordig aan te passen met vegetarisch vlees behalve de recepten die met een rollade zijn.
Deze maand kwamen ze bijna gelijk de Marktkant “Boodschappen “ op 31 januari en de Allerhande op 1 februari. Dus ik had de tijd om ze vergelijken . De overeenkomst dat ze hebben ze dat alle twee een diner hebben .Dat is de enige overeenkomst . De “Boodschappen “ is dunner en staan ook minder reclames in van ander merken plus een inleg voor kinderen .De “Allerhande”is aanzienlijk dikker met meer reclames van andere merken Het enige dat voor kinderen is deze lust ik echt niet. Allerhande heeft een weekmenu dat heeft Boodschappen niet .
Maar nu de gerechten
Het diner bestaat bij Allerhande uit
Lauwwarme salade van stoofpeertje
Zuurkooltaart met casselerrib
Bitterkoekjetrifle
Kosten per persoon € 6.20

Het diner bestaat bij Boodschappen uit
Runderbouillon met eiergelei en bosui
Rauwe ham met appel en geitenkaas
Rollade met sinaasappel abrikozensaus
Wentelteefjes met vanille ijs en boerenjongens
Helaas staan hier geen prijzen bij Maar ik schat het op ongeveer het zelfde bij Allerhande

Ik geef de Allerhande 3 sterren qua recepten Alle gehele indruk met de achtergrond informatie 5 sterren
En de Boodschappen 2 sterren qua recepten Alle gehele indruk met de achtergrond informatie 3 ½ ster

4 opmerkingen:

Arden zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Robert zei

Ik heb ze beoordeeld op de volgende punten.
1 De informatie die erin staat over de producten die gebruikt worden bij de gerechten of aan maandthema wordt gebruikt.
2.Hoe simpel of hoe moeilijk zijn de gerechten. Vooral in dat soort bladen moet iedereen ze kunnen maken.(we zijn niet allemaal een CHEF)
3.Ook de prijs speelt mee.

Het aantal reclames of dikte is van geen belang !
En natuurlijk heb ik ze nog niet allemaal uit geprobeerd.In 2 dagen 89 gerechten maken is niet redelijk.Vooral nu om de dag naar het ziekenhuis moet. En of jouw mening hierbij telt weet ik niet maar Ik vond het wel leuk en dat teld wel.
Ik hoop dat ik je nu geheel geinformeerd heb .Volgende maand zal ik de criteria erboven zetten waar ze op beoordeeld worden

Soepkipje zei

Ben het helemaal eens met Arden. Maar niet alleen de posting, maar ook de criteria slaan nergens op!
1. De informatie? Welke informatie?
2. Hoe bepaal jij hoe simpel of (nog moeilijker haha) hoe moeilijk de gerechten te maken zijn?
3. En de prijs speelt mee? Dan ben je in mijn beleving toch echt appels met peren aan het vergelijken!

Robert zei

De beroemde grasmaaier komt in actie .En als mensen alleen maar gaan posten onder een schuilnaam en zich zogenaamd een CHEF noemen daar trek ik een lange neus naar.Get a life. ik had respect voor een aantal mensen maar dat is nu echt weg .En ik haal deze posting niet weg