donderdag 8 februari 2007

Het pastamachine boek

Omdat we hier gek zijn Pasta en de Aziatische keuken had ik een boek besteld
Het pastamachine boek van Gabrirlla Mari en Cristina Blasi van de prestigieuze Cordon Bleu kook school in Florence in Italië

Het is een groot boek met gelukkig een harde kaft ,In de inleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe je verse pasta maakt en de hoeveelheid pasta je nodig heb per persoon .Een tabel met wat je nodig voor de verschilden soorten deeg.Ook het deeg bereiden wordt uitgelegd aan de hand van foto’s .
Het deeg rollen door de machine wordt stap voor stap uitgelegd .Maar ook het deeg rollen met de hand .Tevens wordt uitgelegd hoe je verschillende pasta vormen krijgt en de gekleurde pasta. De chocoladepasta en de tomatenpasta worden apart behandeld tot Alleen de inleiding is al een feest om te lezen.

Hoofdstuk 2 Gewoon vers
48 pagina’s met recepten .De recepten in dit hoofdstuk omvatten alle klassieke lintvormen van kleine taglione en tagalierini tot middelgrote tagliatelle(fettuccine) en de breedste papardelle. Maar ook slordig gescheden(maltaggliate) en stracci (doekjes). Met de juiste saus .Want geef toe de Italianen zijn daar meester in .Zoals wij Hollanders de juiste stamppotten maken voor elk weer type .(knipoog) Er staan recepten in van de ongebruikelijke Kastanjetagliatelle met ricottaen de Koffietagliatelle met kwartels tot de meer tradionaele,zoals Saffraanpapardelle met lamsvleessaus .

Hoofdstuk 3 Pasta uit de oven
Er wordt eerst uitgelegd hoe lasagnevellen moet blancheren. Ook hoe pasta met strepen en motieven hoe die kan maken .
In de inleiding van dit boek staat dat het de favorieten van de schrijverressen in staan .
Nou er staat genoeg in van de klassieke cannollie en lasagne met pesto tot aparte schotels als Rozetten met inktvissaus en Tagliatelletaart.

Hoofdstuk 4 Gevulde pasta.
Ook hier weer een uitleg hoe je Ravioli en tortellini maakt. Met een .aparte uitleg hoe anolini maakt. Alles met foto’s .In dit hoofdstuk staan wat eenvoudiger recepten zoals Anolini in runderbouillon en Aardappel pompoenravioli , Maar ook bewerkelijke schotels zoals Auberginebuideltjes en Vlechten met asperge Gorgonzolavulling.

De recepten worden goed uitgelegd en het leest lekker vlot . Als het echt moeilijk wordt word het beschreven met foto’s . Nee, een feest om dit boek te hebben .
Dus ik geef het een ruime 7

Geen opmerkingen: