vrijdag 9 februari 2007

Gebakken paprikaaardappelschijfjes .

Na maandag wasdag ,woensdag gehaktdag , donderdag weeralarmdag is het vandaag vrijdag visdag. Bij de strenge christenen is de vleesloze dag. Gisteren ochtend had ik al aardappelen gekookt om die eens lekker op te bakken .Maar niet gewoon in de frituurpan maar in een grote hapjespan met doperwten en een lekkerbekje .Ik krijg wel eens de sneer van jouw recepten zijn eenvoudig. Ja dat klopt lekker wil niet perse zeggen dat je dan een tijd in de keuken moet staan .

Gebakken paprika aardappelschijfjes .
  • 300 gr in plakjes gesneden aardappelen
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje doperwten
  • 2 lekkerbekjes
  • 2 el olie

Bereiden
Kook ongeveer 400 gr aardappelen 10 minuten .Giet ze af en laat ze afkoelen .Snij onder tussen een paprika in reepjes .Snij de aardappelen in even dikke plakjes .Doe de olie in een grote hapjespan. Laat de olie goed warm worden. Doe de aardappelschijfjes in de pan. Strooi de paprikapoeder over de schijfjes .Laat ze lekker goudbruin worden .Bij het keren strooi er nog een beetje paprikapoeder over Doe nu de reepjes paprika bij. Warm ondertussen de doperwten op met een klontje boter Maak de lekkerbekjes ook warm door ze 10 minuten in aluminiumfolie te wikkelen en dan in de oven te leggen .

Geen opmerkingen: