Bietenrisotto
Ingrediënten:
- 1 el olijfolie
- 15 g boter
- 200 g risottorijst
- 1 tl gedroogde dille
- 1 l groentebouillon
- 300 ml droge witte wijn
- 100 g gekookte bieten in stukjes
- 2 el fijn gehakte verse dille
- peper en zout naar smaak
Verhit de olie met de boter in een grote pan en bak daarin de ui circa 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak 1 tot 2 minuten. Voeg de gedroogde dille toe en 150 ml van de groentebouillon. Roer goed tot de bouillon is opgenomen en giet er dan beetje bij beetje de rest van de bouillon bij. Voeg de wijn toe en roer goed. Laat zachtjes doorkoken tot de rijst zacht is (circa 20 minuten). Snij ondertussen de bieten in kleine dobbelsteentjes Voeg de bieten toe en kook nog eens 2 minuten. Voeg de gehakte dille en peper en zout toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten