maandag 5 februari 2007

Bietenrisotto

Ik had weer eens trek in bietjes, maar niet in het traditionele geraspte bietjes met een uitje en aardappelen . De hoofdgroenten moest echt bietjes zijn en omdat ik nog al gek ben op de Italiaanse keuken dacht waarom geen risotto met bieten Het is even wat werk om de ingrediënten samen te stellen . Maar ik ben uit gegaan van de traditionele risotto en dan de gare bieten erbij .

Bietenrisotto
Ingrediënten:
  • 1 el olijfolie
  • 15 g boter
  • 200 g risottorijst
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 l groentebouillon
  • 300 ml droge witte wijn
  • 100 g gekookte bieten in stukjes
  • 2 el fijn gehakte verse dille
  • peper en zout naar smaak
Bereiden
Verhit de olie met de boter in een grote pan en bak daarin de ui circa 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak 1 tot 2 minuten. Voeg de gedroogde dille toe en 150 ml van de groentebouillon. Roer goed tot de bouillon is opgenomen en giet er dan beetje bij beetje de rest van de bouillon bij. Voeg de wijn toe en roer goed. Laat zachtjes doorkoken tot de rijst zacht is (circa 20 minuten). Snij ondertussen de bieten in kleine dobbelsteentjes Voeg de bieten toe en kook nog eens 2 minuten. Voeg de gehakte dille en peper en zout toe.

Geen opmerkingen: