maandag 29 januari 2007

Vegaballetjes met tomatensaus


Vegetarisch eten wil niet zeggen dat het alleen maar groenten is .Ook de vleesvervangers hoeven niet altijd zonder smaak te zijn . Ik hoor al mensen roepen geef maar mij een biefstuk . Maar weet u hoeveel hectare het kost om een koe groot te krijgen . Doe eens deze test.:Voedselafdruk en kijk eens hoeveel u op deze aarde nodig heeft .Schrik niet . Maar terug over vegetarisch eten . Ik heb weer een heerlijk gerecht gemaakt met vegetarische balletjes Voor de niet vegetarische eters heb ik het recept ook op geschreven .

Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus

Benodigheden
  • 1 pak vegatairische balletjes
  • 1 ui
  • 1 pakje of blikje gezeefde tomaten
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 theel. pesto (uit potje)
  • 1 eetl Italiaanse kruiden
niet vega
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 beschuiten
  • 50 gram geraspte oude Goudse kaas of Parmezaanse kaas
  • 1 theel. gemengde Italiaanse kruiden
  • zout
  • peper
  • 40 gram braadboter
Bereiding:

Fruit de gesnipperde ui in de braadboter. Doe de gezeefde tomaten, het verkruimelde bouillontablet en de pesto en de italiaanse kruiden in een pan, roer goed en laat de balletjes op laag vuur met deksel op de pan in ca. 10 minuten in de tomatensaus gaar stoven. Geef de balletjes met de saus bij beetgaar gekookte spaghetti of groene lintpasta.

Voor de gehaktballetjes
Doe het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuiten, de kaas, de kruiden en wat zout en peper in een kom en kneed tot een samenhangend geheel. Rol er pingpong formaat balletjes van en zet deze tot ze worden gebakken in de koelkast. Verhit de boter in een pan en bak de balletjes met niet teveel tegelijk rondom bruin. Houd ze afgedekt warm.

Geen opmerkingen: