Hij was flink gerezen
Pain de Campagne
Voor het zetseldeeg
- 200 ml water
- 175 gr bloem
- 50 gr volkorenmeel
- ½ tl instandgist
Voor het deeg
- 120 ml water
- 225 gr bloem
- 50 gr volkorenmeel
- 25 gr rogge
- 1 ½ tl zout
- ½ suiker
- ½ instandgist
Zetseldeeg
Doe de opvolgorde water, de twee meelsoorten in de bakvorm .Zorg dat het meel volledig het vocht bedekt. . Maak een kuiltje voor de gist .Doe daar de gist in.
Zet de BBM op de stand kneden .Als het programma is afgelopen doe de BBM uit. En laat het zetseldeeg uit.2 tot 8 uur erin zitten. Hangt af hoe zuur u brood wil.
Voor het deeg
Doe de opvolgorde water, de drie meelsoorten in de bakvorm .Zorg dat het meel volledig het vocht bedekt. Doe het zout en suiker in elk in een eigen hoek. Doe de gist in een kuiltje .Zet de BBM op de stand kneden . Als het programma is afgelopen doe de BBM uit.
Haal het deeg er uit en sla het een keer door op bebloemde werkplek. Vorm van het deeg een mooie bal. Leg de bal op een licht ingevet bakplaat.
Laat het deeg onder een grote glazen kom of ingevet cellofaan nog 40 min rijzen .Of dat het volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 230 gr C Schuif de bakplaat op een lage plaats in de oven en bak het brood in 40 minuten goudbruin is .Leg het op een rooster om af te koelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten