donderdag 4 januari 2007


Vandaag voor het eerst met me Tajine gewerkt. Eerst maar een eenvoudig recept Kip in groentenhacee. Dit maakte ik altijd in een juspannetje .Maar daar kon je niet zo lekker stoven .
Ik had die tajine al een paar weken in huis maar had eerst recepten gezocht.Maar om nu gelijk 3 uur te stoven dat was me even te veel .
Hier volgt het recept :

Ingrediënten
  • 0.5 pak spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 dunne prei
  • 1 winterwortel
  • 0.5 bakje champions
  • 0.5 el citroensap
  • 2 kipkarbo's
  • 0.5 tl tijm
  • 3 el margarine
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el bloem
  • 1 el azijn
Bereiden
Ui pellen en snipperen.Van prie lelijkblad verwijderen.In smalle ringen scheiden.Wortel schrapen en wassen en in dunne plakjes snijden.Champions wassen,grote halveren.Besprenkelen met citroensap.
Kip in wrijven met zout en peper.In braad pan margarine verhitten.Kip rondom in 10 min goudbruin bakken.Kip uit de pan nemen.Aan braadvet toevoegen: spek,ui,prei,wortel,champions en laurlier blad 5 min zachtjes bakken.Bloem door uimengel roeren. Al roerend scheutje voor scheutje 1 dl water toevoegen tot er een licht gebonden saus onstaat.Azijn erdoor roeren.Kip terug doen in de panen in nog een 20 min gaarstoven. Laurier blaadje verwijderen . Lekker met rijst
Als wijnadvies:Wijnadvies Een witte Zuid Afrikaanse Droë steen Chardonnay.Een droge zacht fruitige wijn . Heerlijk bij kip en voor het naborrelen .

Geen opmerkingen: