Het herontdekken van oude boekjes waar heerlijke vega recepten in staan is toch altijd weer een feesje.Hier een recept uit het boekje Hartige Taarten van de kleine aarde toen het nog idealistisch woongemeentschap was .
Prei worteltaart.
Vulling
- 300 gr prei
- 200 gr wortels
- 15 gr tarwemeel
- 1 dl melk
- 2 eieren
- 1 dl zure room
- 1 knoflookteentje
- 1 tl tijm
- zout en peper
- 1 el sesamzaad
Was de prei en snijd ze in ringen.Was de wortels ,boen ze er rasp ze grof
Maak een roux of saus .Smelt de boter.Voeg het meel erbijj en roer het tot een glad mengel. Voeg de melk toe.Kook dit mengel 5 min roerend op een matig vuur tot een gladde saus.Verwarm de oven voor op 225 C (stand 5).Klop de eiedooiers los in een kom.Pers de knoflook hierboven uit.Roer dit met de tijm,room en naar smaak zout en peper doorde eiedooiers.Roer de afgekoelde saus door het eiermengel.
Bekleed de springvorm (25 cm) ondertussen met bladerdeeg
Schep de prei en wortelrasp in de taartbodem.Giet er de saus over en strijk de bovenkant glad.Bak de taart in ongeveer 25 min gaar. Serveer met een andijviesalade of brood .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten