vrijdag 26 januari 2007

Hollandse Tortilla’s

Na de Turkse pizza hier de Nederlandse tortilla .Wat is een tortilla . Tortilla’s zijn bij de meeste mensen wel bekend: het zijn grote platte ongerezen broden in de vorm van een pannenkoek. Ze zijn er zowel klein (10 cm) als groot (30 cm). De tortilla is oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. In het Noorden van Mexico worden tortilla’s vaak van bloem gemaakt terwijl Mexicanen uit het Zuiden maïs als basisingrediënt voor tortilla’s gebruiken.. In Mexico meestal met bonen en vlees en wat uien .Ik heb ze gevuld met 60 % Nederlandse ingrediënten .

Nederlandse Tortilla

Ingrediënten
  • ½ bakje champignons
  • 1 zakje Mexicaanse wokgroenten
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 potje kapucijners (300 ml)
  • 50 gr gerapte kaas
  • 6 voorgebakken tortilla’s
  • 2 el olie

Bereiden
Verhit de olie in de wok. Doe de champignons en de ui in de wok en bak ze beetje bruin .Doe het zakje Mexicaanse wokmix er bij en wok 2 a 3 min .Draai het nu het gas naar matig en roer de uitgelekte kapucijners erdoor .Warm het flink het door. Ondertussen verwarm de tortilla’s Verwarm ondertussen de oven naar 200 gr C
Vul de tortilla’s door een grote eetlepel van het mengel in het midden te leggen .Rol nu de torilla op en leg met de naad naar boven op een bakplaat .Ga zo door tot alle tortilla’s gevuld zijn .Strooi er geraspte kaas over .Vooral over de naden .Doe de bakplaat in de oven en bak ongeveer 10 min (kaas moet gesmolten zijn)

Geen opmerkingen: