dinsdag 16 januari 2007

Gekruide rijst met seizoenswokgroente en gegrilde kipkluifjes



Vandaag niet veel tijd gehad om echt te koken .En wat is sneller om gekruide rijst te maken met seizoenswokgroenten en gegrilde kipkluifjes. Het is niet alleen snel maar ook lekker .Het is bijna een kant en klaar maaltijd .

Gekruide rijst.
  • 300 gr rijst
  • 4,5 dl water
  • 1 zakje kruiden voor Nasi
Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt doe je het zakje kruiden in het water.Kook nu de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen .

De seizoenswokgroenten spreken voor zich zelf

Gegrilde kipkluifjes
  • 500 gr gekruiden kipkluifjes
Leg de kipkluifjes op de gril maar laat ze niet zwart worden door om de 4 min te draaien .
Blijf dit doen tot ze gaar zijn.

Je heb binnen een half uur een heerlijke maaltijd. Serveren met kleine kroepoek

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als ik je een tip mag geven over groenten in de wok: bak dan eerst op hoog vuur de groentes die het langzaamste garen (ui, paprika), voeg daarna de boontjes etc. toe, en pas op het laatst de veldsla of ander bladgroen. Dan blijft dat laatste ook nog een beetje knapperig.
Succes!

Robert zei

Bedankt voor de tip.Ik wok alles op hoog vuur en draai daara het gas naar de laagste stand.Op het nog even te laten garen