dinsdag 30 januari 2007

Gegrilde tilapia met aardappelerwtenpuree

Tilapia komt oorspronkelijk uit tropisch Afrika en het Midden Oosten. Veel Indische Nederlanders kennen de tilapia uit de koloniale tijd. Belgen kennen de vis uit de tijd dat Kongo bij België hoorde. De vis wordt dan ook op bescheiden schaal in België en Nederland gekweekt. Het overgrote deel van het aanbod komt nog wel rechtstreeks uit Afrika. Na filering is de vis binnen 24 uur in Europa, versheid is gegarandeerd. Tilapia is een vis die zowel in zoet, zout als brak water kan leven en veel weg heeft van de baars

Een nieuwe grillpan gekocht dus gelijk maar eens uitproberen .De vorige die ik had was een gietijzeren .Was gewoon niet te tillen en niet meer schoon te krijgen .Dit is een gietaluminium een stuk lichter .Hier het recept dat ik vanavond ga eten

Gegrilde tilapia met aardappelerwtenpuree

Benodigdheden
2 tilapiafilets
250 gr aardappelen
1 blikje wortel en doperwten

Bereiding
Kook de aardappels gaar. Pureer ze in de foodprocessor Verwarm even de doperwten en worteltjes. Doe deze in foodprocessor en puree ze samen met de aardappelpuree Roer er een klontje boter door .
Verwarm de grillpan voor.
Vet de grilpan met wat olie in en leg de filets 8 - 10 minuten in de grillpan. Tussentijds keren.De filets mogen net niet uit elkaar vallen
Verdeel de aardappelerwtenpuree over de borden samen met tilapiafilets

2 opmerkingen:

Anoniem zei

"Kook" jij de doperwten/worteltjes uit blik? Volgens mij zijn die al zo gaar als wat! En gegrilde (of gebakken) vis moet net NIET uit elkaar vallen. Aardappelen fijnstampen geeft trouwens een beter resultaat dan met een foodprocessor fijnmaken.

Robert zei

Het waren 2 tikfoutjes Het is al veranderd :)