maandag 4 december 2006


Voor het eerst speculaas gemaakt. Ik vind wat licht maar het is prima te eten Hieronder het recept:
Ingrediënten

300 g bloem, gezeefd

100 g donkere basterdsuiker

4 eetlepels koek- en speculaaskruiden

175 g boter, in blokjes

25 g garneeramandelen (zakje a 45 g)
Materialen
keukenmachine, plasticfolie, bakpapier

Voorbereiden
In keukenmachine bloem, basterdsuiker, kruiden en mespunt zout scheppen. Boter toevoegen en met behulp van pulseknop mengsel kort draaien. Al draaiend 2 el ijskoud water erbij schenken tot alle ingrediënten gemengd zijn. Deeg uit machine nemen, tot bal vormen, in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten rusten.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C. Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm dik. Bakpapier op bakplaat leggen, deeg erop leggen. Amandelen in deeg drukken. Bakplaat in midden van oven plaatsen en speculaas in 30-35 min. gaarbakken. Speculaas op rooster laten uitdampen en voor serveren in stukken breken.

Geen opmerkingen: