donderdag 18 februari 2010

Liefdesappeltjessoep, romige tomatensoep

Liefdesappeltjessoep, romige tomatensoep
Ingrediënten
  • 750 gram trostomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui
  • gesnipperd
  • een halve liter groentenbouillon
  • zout en peper
  • hartvormige croutons
  • verse bieslook fijngesneden
  • eventueel zure room
Bereiding
Tomaten worden in de volksmond ook wel liefdesappels genoemd en zijn daarom uitermate geschikt voor Valentijnsdag. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaten en de ongepelde knoflooktenen in een ovenschaal en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie. Zet 30 minuten in de oven tot de knoflook zacht is en de tomaten kleuren en openbarsten. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde uit tot ze glazig is. Pel de knoflook en voeg deze toe aan de uien, samen met de tomaten en het vrijgekomen sap. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Laat de soep afkoelen, en pureer in de blender of met een staafmixer. Schenk de soep over in een schone pan, voeg naar smaak peper en zout toe en laat alles weer langzaam warm worden. Serveer de soep in soepkommen, bestrooid met hartvormige croutons, fijngesneden bieslook en eventueel een dot room. Lekker met stokbrood.

Geen opmerkingen: