zaterdag 6 februari 2010

Gevulde paprika's


Gevulde paprika's
Ingrediënten

* 2 eetl. olijfolie
* 1 ui, gesnipperd
* 2 eetl. pijnboompitten
* 150 gram rijst (geen snelkook)
* 4 kleine rode paprika’s
* 1 tomaat, in kleine blokjes
* 2 theel. gedroogde munt
* 2 eetl. rozijnen
* 2 eetl. gehakte peterselie
* 2 eetl. citroensap

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175ºC. Verhit de olie en bak de ui met de pijnboompitten even aan. Schep de rijst erdoor, schenk er 2 ½ dl. water bij en kook de rijst met wat zout in 15 minuten net niet gaar. Snijd intussen de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten met een lepeltje. Roer de tomatenblokjes, munt, peterselie, rozijnen en het citroensap door de rijst. Breng pittig op smaak met zout en peper. Vul de paprika’s met het mengsel, zet de kapjes erop. Zet de paprika’s naast elkaar in een kleine ovenschaal en schenk er 1 dl heet water bij. Bak ze ca. 20 minuten in de oven. Serveer de paprika’s warm of op kamertemperatuur.

Geen opmerkingen: