dinsdag 5 januari 2010

Gefrituurd spinaziebrood Palak puri

Als u een curry maakt dan is een maanbrood er lekker bij .Deze broodjes zijn nog lekkerder .
Gefrituurd spinaziebrood Palak puri

Ingrediënten
  • 50 g spinazie
  • 2 mespuntjes gemberpoeder
  • 225 g bloem (volkoren)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 25 g ghee
  • 2 theelepels komijnzaad
  • olijfolie om te bakken
Voor 20 stuks: Blancheer de spinazie in kokend water, spoel hem onder koud water af en laat hem uitlekken. Pureer de spinazie en gember met een foodprocessor of staafmixer tot een gladde massa. Zeef het meel met het zout en chilipoeder en wrijf de ghee erdoor. Doe de spinazie-gemberpasta en het komijnzaad erbij en meng alles goed. Voeg voldoende water toe om een soepel deeg te maken en zet dat 15 minuten opzij.

Kneed het deeg opnieuw en verdeel het in 20 gelijke porties. Vorm er balletjes van en rol die uit tot ronde lapjes van 7,5 cm doorsnede. Verhit de olie in een grote braadpan tot 190°C, temper het vuur tot heel laag, bak de puri's één voor één en laat ze goed opbollen. Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Geen opmerkingen: