maandag 30 november 2009

Tofu met paddestoelen


Tofu met paddestoelen Ingrediënten
  • 375 g tofu naturel
  • 100 ml roerbakolie
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 2 bosuitjes, in schuine ringetjes
  • 1 winterwortel, in dunne schuine plakjes
  • 100 g peultjes, gehalveerd
  • 100 g shii-takes, in plakjes
  • 100 ml kruidenbouillon (van poeder)
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels sojasaus, licht
  • 2 theelepels maïzena

Bereiding
Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken. In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren. Plakjes tofu op bord leggen. Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren. Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken. Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken. Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen. Maïzena losroeren met 1 eetlepel water en al roerend aan tofu toevoegen. Blijven roeren tot vocht licht gebonden is. Op smaak brengen met peper.

Geen opmerkingen: