maandag 23 november 2009

Indiase groentecurry

Tijdens de wintermaanden verlang ik regelmatig naar een lekker pittig gerecht. Deze groentecurry zet ik dan graag op tafel.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Indiase groentecurry

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 winterpeen
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel Patak currypasta*
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 150 gram gare kikkererwten

Bereiden
Snijd de aubergine in plakken van circa 2 cm en snijd deze plakken in grove stukken.
Schil de wortel. Halveer de wortel in de lengte en snijd in grove plakken.
Hak de tomaten fijn.
Bak de wortelplakken circa 5 minuten in een beetje olie op middelhoog vuur tot ze beetgaar zijn. Voeg de aubergines toe en bak circa 10 minuten mee. Pers de knoflook over de groentes in de pan en roer de currypasta erdoor. Bak alles nog een paar minuutjes.
Roer de kokosmelk, de gesneden tomaten en de gare kikkererwten door de gebakken groente en laat alles circa 10 minuten sudderen tot de groentes gaar zijn. Breng op smaak met peper & zout.

Lekker met basmatirijst en komkommersalade.

Geen opmerkingen: