maandag 9 november 2009

Ravioli met eekhoorntjesbrood

Ravioli met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten
* 270 g bloem
* 2 eieren
* 1 eierdooier
* 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
* 0.5 theelepel zout
* 1 kruidentuiltje
* 2 uien
* 1 teentje knoflook
* 600 g eekhoorntjesbrood
* 60 g boter (bakboter)
* peper
* zout
* 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
* 2 sjalotjes
* 1 dl groentebouillon
* 0.75 dl melk (halfvol)
* 0.75 dl wijn (wit/droog)
* 8 sprietjes bieslook
* 1 eiwit

Bereiden
Zeef de bloem op een werkvlak en maak in het midden een kuiltje. Vermeng de eieren, de eierdooier, de olie, het zout en de fijngehakte gemengde kruiden, en doe dit mengsel in het kuiltje. Kneed alles tot een glad, soepel deeg. Voeg indien nodig wat water toe. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.

Hak voor de vulling de ui en de knoflook fijn. Maak de paddestoelen zorgvuldig schoon en snijd ze in stukjes. Smelt de boter en fruit de ui en de knoflook. Bak de paddestoelen 3-4 minuten mee. Bestrooi alles met zout, peper en peterselie. Laat het mengsel volledig afkoelen.

Rol het pastadeeg op een met bloem bestoven werkvlak dun uit en snijd er rechthoekjes van 6 x 11 cm uit. Leg op elk stukje deeg 1 eetlepel vulling en bestrijk de randen met eiwit. Klap de stukjes deeg dicht en druk de randen stevig aan.

Pel voor de bieslooksaus de sjalotten en hak ze heel fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de gesnipperde sjalot. Zeef de bloem erbij en bak hem kort mee. Voeg de groentebouillon, de melk en de witte wijn toe. Breng alles al roerend aan de kook, voeg zout en peper naar smaak toe, en strooi er de ringetjes bieslook over.

Kook de ravioli in kokend water circa 8 minuten. Neem de ravioli uit het water, laat hem uitlekken en serveer hem met de bieslooksaus met ringetjes bieslook.

Geen opmerkingen: