zaterdag 4 juli 2009

Fettucine met citroen en verse kruiden

Fettucine met citroen en verse kruiden
Ingrediënten


  • 350 gram fettucine (of spaghetti)
  • 4 schoongeboende citroenen
  • 30 gram fijngesneden rucola
  • 30 gram fijngesneden bladpeterselie
  • 30 gram fijngesneden koriander
  • 4 fijngesneden bosuien
  • 1 dikke teen fijngesneden knoflook
  • 4 eetlepels crème fraîche of zure room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • Versgeraspte parmezaan
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding
Kook de pasta al dente. Rasp de schil van de citroenen en pers 4 eetlepels citroensap uit. Klop citroenrasp, citroensap, rucola, kruiden, bosui, knoflook, crème fraîche, olijfolie en zout door elkaar. Giet de pasta af, maar laat wat vocht in de pan. Roer de saus erdoor en serveer bestrooid met parmezaan en zwarte peper.

Geen opmerkingen: