zaterdag 13 juni 2009

Mexicaanse gebakken rijst

U weet dat ik een rijst liefhebber ben.Me oma zei vroeger al Als je zo veel rijst eet dan lopen de kippen achter je aan.Nu weer in zomerse tijden komen.En Mexico een land waar we verkouden terug komen dit heerlijke recept

Mexicaanse gebakken rijst
Ingrediënten
• 150 g rijst
• 1/2 rode paprika
• 1/2 groene paprika
• 1 rode ui
• 1 klein blikje maïskorrels
• 2 eetlepels zonnebloemolie
• 180 g Tofu gehakt


Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst eventueel uitlekken. Snijd de rode paprika, groene paprika en rode ui in stukjes. Laat de maïskorrels uitlekken. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin het tofu gehakt met de chilipoeder en komijnpoeder 2 minuten. Voeg de paprika, de ui en de maïskorrels toe en bak nog 3 minuten. Schep de tomaatblokjes en de rijst door het groentemengsel en laat het geheel door en door warm worden. Lekker met tortillachips en salsa.

Geen opmerkingen: