dinsdag 2 juni 2009

Linguine (spaghetti) met zalm en peultjes

Linguine (spaghetti) met zalm en peultjes
Benodigdheden
250 gr zalmfilet
100 gr surimi, in schuine stukken
150 gr peultjes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 theel suiker
1 dl slagroom
2,5 dl visbouillon (blokje)
1 eetl witte vermouth
1 eetl olijfolie
1 eetl verse basilicum, gehakt
3 zongedroogde tomaten op olie
zout en peper
tabasco
maïzena
50 gr parmezaanse kaas
150 gr linguine

Bereiden
Snipper de ui en de knoflook grof. Snijd de vis in grote dobbelstenen en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de ui tot ze glazig is, voeg de knoflook toe en bak even mee. Strooi er de suiker over, en bak even door.
Schenk de bouillon en de room erbij en laat op hoog vuur een paar minuten inkoken. Voeg de tomaatstukjes en de peultjes toe en laat een minuut of vier koken tot de peulen gaar maar nog knapperig zijn. Roer de vermouth door de saus en doe dan de stukjes vis en surimi erbij. Laat een paar minuten zachtjes koken. Voeg naar smaak zout, peper en tabasco toe. Bind zonodig met een beetje maïzena.
Kook ondertussen de linguine of spaghetti gaar.
Schep de pasta op diepe borden en lepel de saus eroverheen. Strooi er een beetje parmezaanse kaas over en geef de rest erbij in een kommetje.

2 opmerkingen:

gipskruit zei

Hoor weinig meer van je Robert;)
Ook op bakkerswereld niet meer en ik zie hier weinig meer staan en ook geen foto`s....zo te lezen "ziet"dit er wel lekker uit.
Gr Gipskruit druk???

Robert zei

ik heb erg druk.En op bakkerswereld heb ik zin meer.Die 2 tantes verpesten alles.